Kronika szkolna, marzec 2008r.

Międzynarodowy konkurs "Kangur matematyczny"

Dnia 27 marca 2008r. odbył się Międzynarodowy konkurs "Kangur matematyczny" . W konkursie tym wzięło udział 38 uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Rawiczu; w kategorii "junior"(I, II, III zasadnicza szkoła zawodowa i I technikum) 33 uczniów i 25 uczniów w kategorii "student" (II, III, IV klasy technikum).

    Najlepsi uczniowie to:
  • Ryznar Sebastian (I w3) - 106,25 punkty otrzymał wyróżnienie
  • Cichowlas Marcin - 90 punkty
  • Śmierzchała Agata - 87,5 punkty

Akcja Krwiodawstwa w ZSZ w Rawiczu

27 marca 2008 r. po raz drugi w tym roku szkolnym w Zespole Szkół Zawodowych Rawiczu została przeprowadzona akcja krwiodawstwa. Odbyła się ona w ramach drugiego etapu konkursu czerwonokrzyskiego „Młoda Krew Ratuje Życie”.

Czytaj więcej...

Potrawy wielkanocne

Dnia 17 marca 2008 roku w naszej szkole odbył się Konkurs Gastronomiczny. Brali w nim udział uczniowie z I, II, III i IV klas. Ich wyzwaniem było wykonanie ciasta wielkanocnego, sałatki warzywnej, jaj faszerowanych oraz kanapek.

Czytaj więcej...

Targi Edukacyjne

Dnia 19 marca 2008 roku odbyły się Targi Edukacyjne, w Gimnazjum nr 2, w Sierakowie.

Czytaj więcej...

KONKURS „NAJPIĘKNIEJSZY KARMNIK Z DREWNA”

Dnia 13 marca 2008 roku w Zespole Szkół Zawodowych w Rawiczu nastąpiło rozstrzygnięcie II edycji konkursu „Najpiękniejszy karmnik z drewna”.

Czytaj więcej...

Statystyki

6091671
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
177
7104
9412
14815
52906
6091671

Twoje IP: 216.73.216.29
Data i godzina: 2025-11-05 01:47:58

Odwiedza nas 33 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Konkurs kulinarny Wielkopolski Obiad

8 maja 2016 roku podczas Rawickiego Festiwalu odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego „Wielkopolski Obiad” pod patronatem Starosty Rawickiego. Naszą szkołę reprezentowały dwa zespoły - uczennice II klasy Technikum, kształcące się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: Julia Wędlik, Maria Wyrwała oraz Katarzyna Głowacka i Zuzanna Kaczan.

Uczestnicy konkursu musieli wykonać trzy dania: przystawkę lub deser, zupę oraz danie główne. Przygotowane potrawy musiały być związane z regionalną i tradycyjną kuchnią wielkopolską.

Więcej…
Wednesday the 5th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©