Festiwal Kuchni Wielkopolskiej
W dniu 23 września br. podczas jubileuszu 750-lecia nadania Sarnowie praw miejskich odbył się konkurs kulinarny „Festiwal Kuchni Wielkopolskiej” pod patronatem Starosty Rawickiego. W rywalizacji wzięło udział 9 dwuosobowych drużyn. Dwie drużyny reprezentowały Zespół Szkół Zawodowych w Rawiczu, uczennice klasy 3aTŻ i 3bTŻ Technikum w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego.
Uczennice klasy 3a TŻ: Justyna Lorek i Andżelika Stelmach, przygotowały: krem z dyni, zrazy wołowe, kopytka, kapustę zasmażaną oraz szarlotkę. Natomiast uczennice klasy 3b TŻ: Kinga Kaczmarek i Kamila Idziak, przyrządziły: żurek, pieczoną kaczkę, pyzy, kapustę czerwoną oraz sernik.