Bufet śniadaniowy – edukacyjne podsumowania

Wykonanie przez uczniów bufetu śniadaniowego było podsumowaniem cyklu lekcji w ramach przedmiotu zawodowego w IV klasie Technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Uczniowie podczas zajęć edukacyjnych Usługi gastronomiczne uczą się miedzy innymi organizować przyjęcia okolicznościowe, bufety, przyjęcia angielskie, poznają różne usługi gastronomiczne świadczone w hotelach. Bufet śniadaniowy wykonany przez uczniów był podsumowaniem zajęć związanych z ofertą śniadaniową oferowaną gościom hotelowym.

 

Wszystkie potrawy przygotowane przez uczniów wyglądały wspaniale, a smakowały jeszcze lepiej.

 

Renata Uźniak

Nauczyciel przedmiotów zawodowych w ZSZ w Rawiczu

 

Statystyki

4943321
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
126
1260
3193
21832
17758
4943321

Twoje IP: 3.144.113.197
Data i godzina: 2024-04-27 06:27:16

Odwiedza nas 11 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Lekcja gastronomii i hotelarstwa we Wrocławiu

Ciekawym doświadczeniem zawodowym dla uczniów z klasy IV TZ  było zapoznanie się z organizacją, wyposażeniem i działalnością biznesowo-gastronomiczną czterogwiazdkowego Hotelu Park Plaza w centrum Wrocławia. Przewodnikiem po hotelu i części gastronomicznej był zastępca dyrektora hotelu do spraw gastronomii pan Dariusz Serwatka, który na początku przedstawił najważniejsze informacje o hotelu, zakresie świadczonych usług oraz wyjaśnił mechanizmy wpływające na ceny usług hotelowych.

Więcej…
Saturday the 27th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©