Miejsca praktyk i czas wolny w Niemczech

Minęły już dwa tygodnie zagranicznego stażu w Niemczech. Uczniowie bardzo dobrze odnajdują się z swoich miejscach praktyki. Młodzież kształcąca się w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego odbywa praktyki w stołówkach studenckich, w których średnio wydaje się od 1000 do 5000 posiłków dziennie oraz w kantynie w Centrum Dystrybucyjnym DHL. Logistycy odbywają staż w Centrum Dystrybucyjnym na lotnisku, gdzie kompletują zestawy posiłków dla obsługi samolotów z całego świata oraz w NETTO DISCONT samoobsługowych sklepach wielkopowierzchniowych.

Po powrocie z pracy mają czas wolny na odpoczynek, gry, spacery oraz dokumentowanie odbywanej praktyki.

Na przełomie drugiego i trzeciego tygodnia praktyki zagranicznej w Niemczech uczniowie wykorzystali czas wolny od zajęć w zakładach na przygotowanie dzienników praktyk. Mimo wielu trudności związanych z brakiem miejsca i środków do pracy, młodzież doskonale poradziła sobie z komputerem, drukarką, klejem i nożyczkami, dokumentowanie praktyki przebiegało bardzo sprawnie. Dodatkowym zadaniem uczniów jest przygotowanie prezentacji multimedialnych z wykorzystaniem zdjęć z miejsc pracy.

Czas płynie szybko i pracowicie.

Opracowała: Alicja Stachowska, koordynator projektu

Statystyki

6159496
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
808
1648
5451
5451
77189
6159496

Twoje IP: 216.73.216.42
Data i godzina: 2025-12-03 19:32:44

Odwiedza nas 7 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Lekcja w ZPB Kaczmarek

15 października uczniowie klasy 3TB pod opieką p. Joanny Kopejkin i p. Violetty Kistowskiej – Lisek udali się na wycieczkę zawodoznawczą do ZPB Kaczmarek. Podczas lekcji w terenie grupie towarzyszył prezes ZPB Kaczmarek p. Krzysztof Kaczmarek oraz wicedyrektor ZSZ p. Krzysztof Kazuń.

Więcej…
Wednesday the 3rd. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©