Miejsca praktyk i czas wolny w Niemczech

Minęły już dwa tygodnie zagranicznego stażu w Niemczech. Uczniowie bardzo dobrze odnajdują się z swoich miejscach praktyki. Młodzież kształcąca się w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego odbywa praktyki w stołówkach studenckich, w których średnio wydaje się od 1000 do 5000 posiłków dziennie oraz w kantynie w Centrum Dystrybucyjnym DHL. Logistycy odbywają staż w Centrum Dystrybucyjnym na lotnisku, gdzie kompletują zestawy posiłków dla obsługi samolotów z całego świata oraz w NETTO DISCONT samoobsługowych sklepach wielkopowierzchniowych.

Po powrocie z pracy mają czas wolny na odpoczynek, gry, spacery oraz dokumentowanie odbywanej praktyki.

Na przełomie drugiego i trzeciego tygodnia praktyki zagranicznej w Niemczech uczniowie wykorzystali czas wolny od zajęć w zakładach na przygotowanie dzienników praktyk. Mimo wielu trudności związanych z brakiem miejsca i środków do pracy, młodzież doskonale poradziła sobie z komputerem, drukarką, klejem i nożyczkami, dokumentowanie praktyki przebiegało bardzo sprawnie. Dodatkowym zadaniem uczniów jest przygotowanie prezentacji multimedialnych z wykorzystaniem zdjęć z miejsc pracy.

Czas płynie szybko i pracowicie.

Opracowała: Alicja Stachowska, koordynator projektu

Statystyki

6266055
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
490
1180
11390
112010
77189
6266055

Twoje IP: 216.73.216.218
Data i godzina: 2025-12-28 16:08:35

Odwiedza nas 7 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Konkurs kulinarny Wielkopolski Obiad

8 maja 2016 roku podczas Rawickiego Festiwalu odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego „Wielkopolski Obiad” pod patronatem Starosty Rawickiego. Naszą szkołę reprezentowały dwa zespoły - uczennice II klasy Technikum, kształcące się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: Julia Wędlik, Maria Wyrwała oraz Katarzyna Głowacka i Zuzanna Kaczan.

Uczestnicy konkursu musieli wykonać trzy dania: przystawkę lub deser, zupę oraz danie główne. Przygotowane potrawy musiały być związane z regionalną i tradycyjną kuchnią wielkopolską.

Więcej…
Sunday the 28th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©