Miejsca praktyk i czas wolny w Niemczech

Minęły już dwa tygodnie zagranicznego stażu w Niemczech. Uczniowie bardzo dobrze odnajdują się z swoich miejscach praktyki. Młodzież kształcąca się w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego odbywa praktyki w stołówkach studenckich, w których średnio wydaje się od 1000 do 5000 posiłków dziennie oraz w kantynie w Centrum Dystrybucyjnym DHL. Logistycy odbywają staż w Centrum Dystrybucyjnym na lotnisku, gdzie kompletują zestawy posiłków dla obsługi samolotów z całego świata oraz w NETTO DISCONT samoobsługowych sklepach wielkopowierzchniowych.

Po powrocie z pracy mają czas wolny na odpoczynek, gry, spacery oraz dokumentowanie odbywanej praktyki.

Na przełomie drugiego i trzeciego tygodnia praktyki zagranicznej w Niemczech uczniowie wykorzystali czas wolny od zajęć w zakładach na przygotowanie dzienników praktyk. Mimo wielu trudności związanych z brakiem miejsca i środków do pracy, młodzież doskonale poradziła sobie z komputerem, drukarką, klejem i nożyczkami, dokumentowanie praktyki przebiegało bardzo sprawnie. Dodatkowym zadaniem uczniów jest przygotowanie prezentacji multimedialnych z wykorzystaniem zdjęć z miejsc pracy.

Czas płynie szybko i pracowicie.

Opracowała: Alicja Stachowska, koordynator projektu

Statystyki

5864663
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
401
1254
6691
20051
59440
5864663

Twoje IP: 216.73.216.214
Data i godzina: 2025-07-11 11:48:52

Odwiedza nas 13 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Weekend w Berlinie

Herzlich Willkommen in Berlin – tak rozpoczął się weekend logistyków i żywieniowców przebywających na praktykach w Niemczech.  Wizytę w stolicy Niemiec uczniowie rozpoczęli od Hauptbahnhof  - czyli dworca głównego.  Kolejne punkty wyprawy to Reichstag, Brama Brandenburska, Mur Berliński, Pomnik Ofiar II Wojny Światowej, Muzeum Techniki. Sobota zakończyła się relaksem shoppingowym w Primarku.

Więcej…
Friday the 11th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©