Finał konkursu "PlEJADA SŁODKICH POMYSŁÓW"

W dniu 30 marca br. podczas targów piekarsko-cukierniczych Baltpiek w Gdańsku odbył się finał trzeciej edycji konkursu sztuki cukierniczej "Plejada Słodkich Pomysłów". Hasłem tegorocznego konkursu był "Świat Sportu".

Finalistką była również Anna Frońda uczennica klasy II Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Rawiczu. Ania była laureatką II miejsca półfinału regionalnego w Poznaniu, natomiast w finale zajęła V miejsce.

Na pracę konkursową składały się dwa torty na 16 i 32 porcje oraz po 10 sztuk ciastek bankietowych. Ania wykonała tort "Kręgielnia" o smaku czekoladowo-nugatowym z dodatkiem wiśni i orzechów oraz ciastka o smaku mokka, owocowym i jabłkowym z rodzynkami.

Uczniowie wykonywali swoje zadanie na forum piekarsko-cukierniczym w obecności publiczności, która mogła na bieżąco obserwować jak powstają słodkie wyroby.

Ania Frońda uczy się zawodu w cukierni "ANNA" państwa Skupin w Rawiczu, gdzie do bieżącej produkcji włączono wyroby konkursowe m.in. bankietówki.

Statystyki

5598579
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
56
2915
7714
2971
90782
5598579

Twoje IP: 3.149.237.146
Data i godzina: 2025-04-02 00:30:44

Odwiedza nas 40 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Konkurs kulinarny Wielkopolski Obiad

8 maja 2016 roku podczas Rawickiego Festiwalu odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego „Wielkopolski Obiad” pod patronatem Starosty Rawickiego. Naszą szkołę reprezentowały dwa zespoły - uczennice II klasy Technikum, kształcące się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: Julia Wędlik, Maria Wyrwała oraz Katarzyna Głowacka i Zuzanna Kaczan.

Uczestnicy konkursu musieli wykonać trzy dania: przystawkę lub deser, zupę oraz danie główne. Przygotowane potrawy musiały być związane z regionalną i tradycyjną kuchnią wielkopolską.

Więcej…
Wednesday the 2nd. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©