Tańcząca przerwa

Wolontariusze z PaTPORTU działającego przy Zespole  Szkół Zawodowych w Rawiczu rozpoczęli rok szkolny zachęceniem nowych uczniów do działania oraz szkoleniem dla przedstawicieli szkół z powiatu rawickiego. „Tańcząca przerwa” ze słodyczami dla  odważnych rozpoczęła nabór nowych uczniów do Szkolnego Koła Wolontariatu. Po tradycyjnej zabawie  członkowie PaTPORTU zaprosili gości z innych placówek  na szkolenie, które prowadziła pani Anna Funka - Leciejewska - szkolny pedagog,  a zarazem opiekun PaTPORTU. Szkolenie dotyczyło siedmiu kroków, które trzeba zrealizować, aby w szkole powstał PaTPORT w ramach Ogólnopolskiego Programu Profilaktyka a TY PaT. Podczas szkolenia głos zabrała st.asp. Beata Jarczewska - oficer prasowy KPP w Rawiczu oraz koordynator działań PaTPORTU z ramienia policji.

Wszystkie działania były podsumowaniem pracy wolontariuszy w tym roku oraz finałem projektu Mikrodotacji Wielkopolska Wiara z Centrum PISOP w Lesznie. Na zakończenie szkolenia uczniowie pod okiem pani Moniki Świtały przygotowali słodkie pyszności oraz wykwintne bagietki. Dzięki Mikrodotacji wolontariusze mogli zrealizować wiele nowych pomysłów.  W nowym roku szkolnym stoi przed nimi szereg nowych zadań i  mają nadzieję, że będą je sukcesywnie realizować przy współpracy ochotników  z innych szkół.

Statystyki

5593219
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
2354
5074
2892
88393
89444
5593219

Twoje IP: 3.145.73.23
Data i godzina: 2025-03-31 07:23:35

Odwiedza nas 72 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Konkurs kulinarny Wielkopolski Obiad

8 maja 2016 roku podczas Rawickiego Festiwalu odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego „Wielkopolski Obiad” pod patronatem Starosty Rawickiego. Naszą szkołę reprezentowały dwa zespoły - uczennice II klasy Technikum, kształcące się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: Julia Wędlik, Maria Wyrwała oraz Katarzyna Głowacka i Zuzanna Kaczan.

Uczestnicy konkursu musieli wykonać trzy dania: przystawkę lub deser, zupę oraz danie główne. Przygotowane potrawy musiały być związane z regionalną i tradycyjną kuchnią wielkopolską.

Więcej…
Monday the 31st. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©