Potrawy wielkanocne
Dnia 17 marca 2008 roku w naszej szkole odbył się Konkurs Gastronomiczny. Brali w nim udział uczniowie z I, II, III i IV klas. Ich wyzwaniem było wykonanie ciasta wielkanocnego, sałatki warzywnej, jaj faszerowanych oraz kanapek.
Spośród wszystkich uczestników komisja, w której skład wchodził dyrektor mgr Krzysztof Jarosz, wybrała trzy najlepsze stoły.
Pierwsze miejsce zajęły uczennice klasy IIIa Technikum Żywienia - Natalia Pusset i Karolina Perz. Drugie miejsce Monika Marecka i Michał Żankowski z klasy IIa Technikum Żywienia i trzecie miejsce Dominika Bartkowiak i Agnieszka Białek z klasy Ib Technikum Żywienia.
Wszyscy zostali wyróżnieni dyplomami, a pierwsze trzy miejsca otrzymały nagrody. Uczniowie, którzy brali udział byli bardzo zadowoleni z wykonanych przez siebie dzieł.
„Potrawy były sporządzane pod naszym nadzorem, uczniowie w każdej chwili mogli podejść i zapytać, o wykonanie danej części potrawy. Wszyscy mieli równe szanse, wykonywali prawie identyczne dania.” – tłumaczy mgr Iwona Maszkowska i mgr Monika Świtała, które, na co dzień uczą kierunków zawodowych w Technikum Żywienia.


















