Potrawy wielkanocne

Dnia 17 marca 2008 roku w naszej szkole odbył się Konkurs Gastronomiczny. Brali w nim udział uczniowie z I, II, III i IV klas. Ich wyzwaniem było wykonanie ciasta wielkanocnego, sałatki warzywnej, jaj faszerowanych oraz kanapek.

Spośród wszystkich uczestników komisja, w której skład wchodził dyrektor mgr Krzysztof Jarosz, wybrała trzy najlepsze stoły.

Pierwsze miejsce zajęły uczennice klasy IIIa Technikum Żywienia - Natalia Pusset i Karolina Perz. Drugie miejsce Monika Marecka i Michał Żankowski z klasy IIa Technikum Żywienia i trzecie miejsce Dominika Bartkowiak i Agnieszka Białek z klasy Ib Technikum Żywienia.

Wszyscy zostali wyróżnieni dyplomami, a pierwsze trzy miejsca otrzymały nagrody. Uczniowie, którzy brali udział byli bardzo zadowoleni z wykonanych przez siebie dzieł.

„Potrawy były sporządzane pod naszym nadzorem, uczniowie w każdej chwili mogli podejść i zapytać, o wykonanie danej części potrawy. Wszyscy mieli równe szanse, wykonywali prawie identyczne dania.” – tłumaczy mgr Iwona Maszkowska i mgr Monika Świtała, które, na co dzień uczą kierunków zawodowych w Technikum Żywienia.

Statystyki

5746128
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
2660
8923
23999
49061
101459
5746128

Twoje IP: 18.219.103.116
Data i godzina: 2025-05-18 18:29:54

Odwiedza nas 71 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Pierwszy dzień na praktykach zawodowych w Niemczech

Pierwszy dzień na praktykach zawodowych w Niemczech zaliczony.  Uczniowie poznali zasady funkcjonowania zakładów oraz swoje nowe zadania. Zgodnie z niemiecką zasadą i własnym temperamentem  uśmiech na twarzy towarzyszył im cały dzień.  Po powrocie z pracy podzielili się wrażeniami z opiekunami.  

Więcej…
Sunday the 18th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©