Potrawy wielkanocne

Dnia 17 marca 2008 roku w naszej szkole odbył się Konkurs Gastronomiczny. Brali w nim udział uczniowie z I, II, III i IV klas. Ich wyzwaniem było wykonanie ciasta wielkanocnego, sałatki warzywnej, jaj faszerowanych oraz kanapek.

Spośród wszystkich uczestników komisja, w której skład wchodził dyrektor mgr Krzysztof Jarosz, wybrała trzy najlepsze stoły.

Pierwsze miejsce zajęły uczennice klasy IIIa Technikum Żywienia - Natalia Pusset i Karolina Perz. Drugie miejsce Monika Marecka i Michał Żankowski z klasy IIa Technikum Żywienia i trzecie miejsce Dominika Bartkowiak i Agnieszka Białek z klasy Ib Technikum Żywienia.

Wszyscy zostali wyróżnieni dyplomami, a pierwsze trzy miejsca otrzymały nagrody. Uczniowie, którzy brali udział byli bardzo zadowoleni z wykonanych przez siebie dzieł.

„Potrawy były sporządzane pod naszym nadzorem, uczniowie w każdej chwili mogli podejść i zapytać, o wykonanie danej części potrawy. Wszyscy mieli równe szanse, wykonywali prawie identyczne dania.” – tłumaczy mgr Iwona Maszkowska i mgr Monika Świtała, które, na co dzień uczą kierunków zawodowych w Technikum Żywienia.

Statystyki

6163893
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
420
2566
9848
9848
77189
6163893

Twoje IP: 216.73.216.138
Data i godzina: 2025-12-06 06:21:36

Odwiedza nas 85 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Spotkanie z uczniami Szkoły Podstawowej nr 4

W grudniu grupa młodzieży Zespołu Szkół Zawodowych w Rawiczu: Aleksandra Szałata, Julia Małecka, Natalia Kempa, Karolina Nawrot i Mikołaj Ratajczak pod opieką pani Sylwii Maciaszek-Basty uczestniczyła w spotkaniu z uczniami Szkoły Podstawowej nr 4 w Rawiczu. Młodzież przygotowała zajęcia dla klasy IIf w ramach akcji „Cała Polska czyta dzieciom”.

Więcej…
Saturday the 6th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©