Potrawy wielkanocne

Dnia 17 marca 2008 roku w naszej szkole odbył się Konkurs Gastronomiczny. Brali w nim udział uczniowie z I, II, III i IV klas. Ich wyzwaniem było wykonanie ciasta wielkanocnego, sałatki warzywnej, jaj faszerowanych oraz kanapek.

Spośród wszystkich uczestników komisja, w której skład wchodził dyrektor mgr Krzysztof Jarosz, wybrała trzy najlepsze stoły.

Pierwsze miejsce zajęły uczennice klasy IIIa Technikum Żywienia - Natalia Pusset i Karolina Perz. Drugie miejsce Monika Marecka i Michał Żankowski z klasy IIa Technikum Żywienia i trzecie miejsce Dominika Bartkowiak i Agnieszka Białek z klasy Ib Technikum Żywienia.

Wszyscy zostali wyróżnieni dyplomami, a pierwsze trzy miejsca otrzymały nagrody. Uczniowie, którzy brali udział byli bardzo zadowoleni z wykonanych przez siebie dzieł.

„Potrawy były sporządzane pod naszym nadzorem, uczniowie w każdej chwili mogli podejść i zapytać, o wykonanie danej części potrawy. Wszyscy mieli równe szanse, wykonywali prawie identyczne dania.” – tłumaczy mgr Iwona Maszkowska i mgr Monika Świtała, które, na co dzień uczą kierunków zawodowych w Technikum Żywienia.

Statystyki

5854163
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
1688
1903
10607
9551
59440
5854163

Twoje IP: 216.73.216.223
Data i godzina: 2025-07-03 18:47:25

Odwiedza nas 66 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Drugi tydzień praktyk w Niemczech

Drugi tydzień praktyk w Niemczech rozpoczął się wycieczkami fakultatywnymi. W poniedziałek mieliśmy okazję zobaczyć produkcję samochodu w fabryce BMW w Lipsku. W środę logistycy zapoznani zostali z funkcjonowaniem portu przeładunkowego – Hafen  Halle.  Po dużej dawce informacji zawodowych cała grupa spotkała się z polskim przewodnikiem w muzeum najnowszej historii Niemiec.

Więcej…
Thursday the 3rd. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©