Nowa pracownia komputerowa w Zespole Szkół Zawodowych w Rawiczu

W ZSZ W Rawiczu w wyniku starań dyrekcji szkoły oraz nauczycieli przedmiotów technicznych, przy wsparciu Starostwa Powiatowego w Rawiczu powstała pracownia z przeznaczeniem do kształcenia w zawodach technicznych. Główny nacisk położony jest na kształcenie w zawodzie technik mechanik. Pracownia wyposażona jest w 15 nowoczesnych komputerów uczniowskich, 1 nauczycielski, rzutnik multimedialny oraz oprogramowanie AutoCAD, SolidEDGE, EDGE CAM, programowanie obrabiarek CNC ze sterowaniem Sinumerik 840D oraz trenażer do sterowania obrabiarkami skrawającymi.

W dniach 13 i 14 marca 2009 roku odbyło się szkolenie - warsztaty w ramach wykorzystania programowania obrabiarek CNC na przykładzie układu sterowania Sinumerik 840D. Zajęcia prowadził pan Artur Grochowski z firmy Mechatronik, jednocześnie przedstawiciel firmy FESTO, która sprzedała szkole trenażer z oprogramowaniem CNC. Szkoliło się 4 nauczycieli – dwóch teoretycznych przedmiotów zawodowych grupy mechanicznej, jeden przedmiotów budowlanych oraz drzewnych i jeden praktycznej nauki zawodu. Pracownia pozwala szkolić zgodnie z najnowszymi wymogami oraz standardami przeprowadzania egzaminu zawodowego dla zawodu technik mechanik. W pracowni będą uczyć się również uczniowie innych zawodów w ramach przedmiotów związanych z tworzeniem konstrukcji tworząc dokumentację w 2D oraz 3D.

Krzysztof Kazuń
wicedyrektor

Statystyki

5745764
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
2296
8923
23635
48697
101459
5745764

Twoje IP: 3.144.114.63
Data i godzina: 2025-05-18 17:08:03

Odwiedza nas 80 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Konkurs kulinarny Wielkopolski Obiad

8 maja 2016 roku podczas Rawickiego Festiwalu odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego „Wielkopolski Obiad” pod patronatem Starosty Rawickiego. Naszą szkołę reprezentowały dwa zespoły - uczennice II klasy Technikum, kształcące się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: Julia Wędlik, Maria Wyrwała oraz Katarzyna Głowacka i Zuzanna Kaczan.

Uczestnicy konkursu musieli wykonać trzy dania: przystawkę lub deser, zupę oraz danie główne. Przygotowane potrawy musiały być związane z regionalną i tradycyjną kuchnią wielkopolską.

Więcej…
Sunday the 18th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©