Wielkopolski Obiad

W dniu 5 czerwca podczas „Ogólnopolskich Dni Wędliniarstwa” odbył się konkurs kulinarny „Wielkopolski Obiad” pod patronatem Starosty Rawickiego. W rywalizacji wzięło udział 8 dwuosobowych drużyn. Dwie drużyny reprezentowały Zespół Szkół Zawodowych w Rawiczu , uczennice I i III klasy technikum w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego.

W konkursie I miejsce zajęły: Joanna Jórdeczka i Aleksandra Kędzia uczennice III klasy technikum. Zwycięska drużyna na I danie przygotowała rosół z makaronem, natomiast na II danie rolady wołowe, pyzy i bukiet surówek a na deser szarlotkę.

III miejsce zajęły uczennice I klasy technikum: Dagmara Boryczka i Sylwana Cichowlas, które sporządziły krem ze szparagów, żeberka duszone w młodej kapuście, pieczone ziemniaki oraz sernik.

Zdjęcia dzięki uprzejmości fotoreportera Gazety ABC Pana Jacka Witczaka.

Statystyki

5971990
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
3719
1412
5131
5131
69278
5971990

Twoje IP: 216.73.216.134
Data i godzina: 2025-09-02 23:18:52

Odwiedza nas 102 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Rozpoczęcie roku szkolnego 2015/2016

W Zespole Szkół Zawodowych w Rawiczu od 1 września 2015 roku naukę w dziewięciu klasach pierwszych rozpoczęło 246 uczniów, w tym 155 w Technikum w zawodach: technik mechanik, technik budownictwa, technik logistyk, technik ekonomista, technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik teleinformatyk, a w Zasadniczej Szkole Zawodowej trzyletniej naukę podjęło 91 uczniów w kilkunastu zawodach. W Zespole Szkół Zawodowych kształcić się w tym roku szkolnym będzie 1136 uczniów i słuchaczy w 22 oddziałach Technikum, 10 oddziałach Zasadniczej Szkoły Zawodowej, 1 oddziale Liceum dla Dorosłych oraz 19 oddziałach ODiDZ.

Więcej…
Tuesday the 2nd. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©