Wielkopolski Obiad

W dniu 5 czerwca podczas „Ogólnopolskich Dni Wędliniarstwa” odbył się konkurs kulinarny „Wielkopolski Obiad” pod patronatem Starosty Rawickiego. W rywalizacji wzięło udział 8 dwuosobowych drużyn. Dwie drużyny reprezentowały Zespół Szkół Zawodowych w Rawiczu , uczennice I i III klasy technikum w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego.

W konkursie I miejsce zajęły: Joanna Jórdeczka i Aleksandra Kędzia uczennice III klasy technikum. Zwycięska drużyna na I danie przygotowała rosół z makaronem, natomiast na II danie rolady wołowe, pyzy i bukiet surówek a na deser szarlotkę.

III miejsce zajęły uczennice I klasy technikum: Dagmara Boryczka i Sylwana Cichowlas, które sporządziły krem ze szparagów, żeberka duszone w młodej kapuście, pieczone ziemniaki oraz sernik.

Zdjęcia dzięki uprzejmości fotoreportera Gazety ABC Pana Jacka Witczaka.

Statystyki

5745440
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
1972
8923
23311
48373
101459
5745440

Twoje IP: 3.12.160.196
Data i godzina: 2025-05-18 16:02:13

Odwiedza nas 147 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Andrzejki „Pomocnej Dłoni”

W środę, 18 listopada w sali widowiskowej rawickiego Domu Kultury odbyła się zabawa andrzejkowa Stowarzyszenia „Pomocna Dłoń”.  Obsługę kelnerską podczas zabawy zapewniła już tradycyjnie grupa naszych wolontariuszy z klasy III Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: Karolina Kordek, Kasia Białek, Kasia Helińska, Paulina Pobudek, Ola Szczepaniak, Ola Sobierajska, Justyna Wenzel i Mateusz Michalski. Zadaniem młodzieży było roznoszenie potraw i napojów, zbieranie brudnych naczyń, utrzymywanie porządku i czystości na stołach.

Więcej…
Sunday the 18th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©