Wielkopolski Obiad

W dniu 5 czerwca podczas „Ogólnopolskich Dni Wędliniarstwa” odbył się konkurs kulinarny „Wielkopolski Obiad” pod patronatem Starosty Rawickiego. W rywalizacji wzięło udział 8 dwuosobowych drużyn. Dwie drużyny reprezentowały Zespół Szkół Zawodowych w Rawiczu , uczennice I i III klasy technikum w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego.

W konkursie I miejsce zajęły: Joanna Jórdeczka i Aleksandra Kędzia uczennice III klasy technikum. Zwycięska drużyna na I danie przygotowała rosół z makaronem, natomiast na II danie rolady wołowe, pyzy i bukiet surówek a na deser szarlotkę.

III miejsce zajęły uczennice I klasy technikum: Dagmara Boryczka i Sylwana Cichowlas, które sporządziły krem ze szparagów, żeberka duszone w młodej kapuście, pieczone ziemniaki oraz sernik.

Zdjęcia dzięki uprzejmości fotoreportera Gazety ABC Pana Jacka Witczaka.

Statystyki

6055190
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
404
3529
8935
31292
57039
6055190

Twoje IP: 216.73.216.141
Data i godzina: 2025-10-24 05:01:46

Odwiedza nas 10 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Francuskie śniadanie

Dnia 27 listopada br. byliśmy gośćmi na śniadaniu „Le petit dejeuner a’la francaise”, przygotowanym przez uczniów klasy IV TŻ. To wyjątkowe śniadanie było nagrodą za zajęcie pierwszego miejsca w szkolnym konkursie „Z kulturą na ty”. Na śniadanie udaliśmy się z naszą wychowawczynią Panią Joanną Sierpowską, do nowo otwartej pracowni obsługi konsumenta. Profesjonalnie przygotowana pracownia była odzwierciedleniem przytulnej kawiarni, w której można miło spędzić czas.

Więcej…
Friday the 24th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©