Kurs na operatora wózków widłowych

W marcu 2011 roku uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych uczestniczyli w kursie na operatora wózków widłowych. Chęć posiadania takich uprawnień przez 16 uczniów z klasy III i 5 uczniów z klasy II kształcących się w zawodzie technik logistyk zainspirowała nauczyciela teoretycznych przedmiotów zawodowych do zorganizowania kursu na terenie szkoły.

Po ogłoszeniu informacji o organizacji szkolenia zgłosiło się jeszcze 16 uczniów z innych klas zarówno kształcących się w Technikum jak i w Zasadniczej Szkole Zawodowej( łącznie 37 uczniów). Dyrekcja szkoły poparła inicjatywę i zezwoliła na przeprowadzenie kursu na terenie szkoły. Kurs prowadziła firma BKD Maral z Wielunia, obejmował szkolenie teoretyczne, praktyczną naukę jazdy wózkiem widłowym oraz instruktaż bezpiecznej wymiany butli gazowej. Po skończeniu kursu i zdaniu egzaminu kursanci otrzymali zaświadczenia ukończenia kursu wraz z uprawnieniami do wymiany butli gazowej, w językach: polskim, angielskim i niemieckim, sygnowane znakami ISO 9001 i 14001 oraz Polskiej Izby Firm Szkoleniowych.

W szkoleniu brały udział również dziewczyny, kształcące się w zawodzie technik logistyk, które na placu radziły sobie równie dobrze jak chłopacy. Jedna z uczestniczek kursu - Ewelina Świerzewska z klasy IIITLG - powiedziała: Powodem rozpoczęcia przez mnie kursu była możliwość poszerzenia swoich kwalifikacji zawodowych, które w przyszłości mogą pomóc mi znaleźć pracę. Drugim powodem było to, że mogę ukończyć przydatny kurs za rozsądną cenę i wraz ze znajomymi. Indywidualnie nie zdecydowałabym się na rozpoczęcie takiego kursu.

Statystyki

5599950
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
1427
2915
9085
4342
90782
5599950

Twoje IP: 3.140.244.225
Data i godzina: 2025-04-02 08:32:58

Odwiedza nas 16 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Tradycje wielkanocne

Zbliżające się święta zainspirowały uczniów Zespołu Szkół Zawodowych do podjęcia rywalizacji w konkursie „Tradycje wielkanocne”, który odbył się 18 marca.

W zmaganiach udział wzięło 6 drużyn dwuosobowych  technikum żywienia i usług gastronomicznych. Zadaniem uczniów było przygotowanie słonej i słodkiej potrawy wielkanocnej. Uczniowie wykazali się dużą pomysłowością, oryginalnością oraz niepowtarzalnym smakiem.

Więcej…
Wednesday the 2nd. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©