Dzień Edukacji Narodowej

 

Nie w złocie, bogactwie, które często łudzi,
lecz w księgach i myśli potędze,
tkwi przyszłość i szczęście,
i moc wszystkich ludzi…”

 

14 października w Zespole Szkół Zawodowych w Rawiczu odbyło się uroczyste spotkanie z okazji Dnia Edukacji Narodowej. Starosta Rawicki pan Zdzisław Maćkowiak wręczył nagrody Zarządu Powiatu oraz akty nadania nauczycielom stopnia awansu zawodowego nauczyciela mianowanego. Przekazał również listy gratulacyjne nauczycielom, którzy uzyskali stopień awansu zawodowego nauczyciela dyplomowanego.

Dyrektor Zespołu pan Krzysztof Jarosz wręczył nauczycielom oraz pracownikom administracyjno – obsługowym Nagrody Dyrektora. Jednocześnie przekazał informację o przyznaniu nauczycielom naszej szkoły Medalu Komisji Edukacji Narodowej. Natomiast uczniowie otrzymali stypendia dyrektora za wyniki w nauce a także za osiągnięcia sportowe.

Miłym gestem było z pewnością złożenie życzeń przez przedstawiciela samorządu uczniowskiego oraz wręczenie kwiatów obecnym na uroczystości nauczycielom, emerytom, pracownikom i zaproszonym gościom.

Pantomimiczną część artystyczną przygotowali członkowie grupy teatralnej KATAMARAN, przedstawiając istotę i konieczność zdobywania wiedzy oraz kształtowanie cech osobowości zarówno nauczyciela jak i ucznia.

Dzień Edukacji Narodowej przebiegał w miłej atmosferze zrozumienia istoty kształcenia i wychowywania młodego pokolenia Polaków.

Statystyki

5854111
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
1636
1903
10555
9499
59440
5854111

Twoje IP: 216.73.216.223
Data i godzina: 2025-07-03 18:34:03

Odwiedza nas 73 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Konkurs kulinarny Wielkopolski Obiad

8 maja 2016 roku podczas Rawickiego Festiwalu odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego „Wielkopolski Obiad” pod patronatem Starosty Rawickiego. Naszą szkołę reprezentowały dwa zespoły - uczennice II klasy Technikum, kształcące się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: Julia Wędlik, Maria Wyrwała oraz Katarzyna Głowacka i Zuzanna Kaczan.

Uczestnicy konkursu musieli wykonać trzy dania: przystawkę lub deser, zupę oraz danie główne. Przygotowane potrawy musiały być związane z regionalną i tradycyjną kuchnią wielkopolską.

Więcej…
Thursday the 3rd. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©