Kulinarne delicje w wykonaniu uczniów ZSZ

Pięć zespołów uczniowskich z Technikum w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz technik żywienia i usług gastronomicznych zgłosiło się do II edycji Ogólnopolskiego konkursu dla szkół średnich gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Konkurs zorganizowany został przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego.

Zadaniem każdej grupy uczniów było stworzenie autorskiego przepisu kulinarnego uwzględniającego co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny, a następnie wykonanie tych potraw. Uczniowie wykazali się dużą kreatywnością i zaangażowaniem. Wszystkie przygotowane przepisy kulinarne oraz zdjęcia potraw zostaną przesłane do Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, gdzie komisja konkursowa wybierze 10 najlepszych przepisów spośród wszystkich nadesłanych zgłoszeń. Autorzy najlepszych przepisów zostaną zaproszeni do wzięcia udziału w Ogólnopolskim Finale Konkursu.

Piersio-kabano z wielkopolskim serem smażonym na fasolowym puree z sałatką z kiszonych szparagów i truskawek kaszubskich

Statystyki

5598638
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
115
2915
7773
3030
90782
5598638

Twoje IP: 13.58.34.110
Data i godzina: 2025-04-02 00:37:59

Odwiedza nas 92 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Rozpoczęcie roku szkolnego 2015/2016

W Zespole Szkół Zawodowych w Rawiczu od 1 września 2015 roku naukę w dziewięciu klasach pierwszych rozpoczęło 246 uczniów, w tym 155 w Technikum w zawodach: technik mechanik, technik budownictwa, technik logistyk, technik ekonomista, technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik teleinformatyk, a w Zasadniczej Szkole Zawodowej trzyletniej naukę podjęło 91 uczniów w kilkunastu zawodach. W Zespole Szkół Zawodowych kształcić się w tym roku szkolnym będzie 1136 uczniów i słuchaczy w 22 oddziałach Technikum, 10 oddziałach Zasadniczej Szkoły Zawodowej, 1 oddziale Liceum dla Dorosłych oraz 19 oddziałach ODiDZ.

Więcej…
Wednesday the 2nd. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©