Kulinarne delicje w wykonaniu uczniów ZSZ

Pięć zespołów uczniowskich z Technikum w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz technik żywienia i usług gastronomicznych zgłosiło się do II edycji Ogólnopolskiego konkursu dla szkół średnich gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Konkurs zorganizowany został przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego.

Zadaniem każdej grupy uczniów było stworzenie autorskiego przepisu kulinarnego uwzględniającego co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny, a następnie wykonanie tych potraw. Uczniowie wykazali się dużą kreatywnością i zaangażowaniem. Wszystkie przygotowane przepisy kulinarne oraz zdjęcia potraw zostaną przesłane do Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, gdzie komisja konkursowa wybierze 10 najlepszych przepisów spośród wszystkich nadesłanych zgłoszeń. Autorzy najlepszych przepisów zostaną zaproszeni do wzięcia udziału w Ogólnopolskim Finale Konkursu.

Piersio-kabano z wielkopolskim serem smażonym na fasolowym puree z sałatką z kiszonych szparagów i truskawek kaszubskich

Statystyki

5745670
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
2202
8923
23541
48603
101459
5745670

Twoje IP: 3.14.67.90
Data i godzina: 2025-05-18 16:48:38

Odwiedza nas 80 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

MATGURA

W środę 23 marca w Zespole Szkół w Górze odbył się finał IV edycji konkursu matematycznego „MATGURA”. Nasza szkoła tradycyjnie wystartowała w konkursie. W tym roku do finału zakwalifikowało się troje uczniów: Marcin Skotarek z kl. IITB oraz Piotr Kupczyk i Marcin Sowiński z kl.IITTi.

Więcej…
Sunday the 18th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©