Danie rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2012

W dniu 7 listopada 2012 roku w ZSZ w Rawiczu odbył się I etap konkursu gastronomicznego pt. „Danie rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2012”, w którym udział wzięli uczniowie klas I, II, III Technikum, kształcący się w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego.

Celem głównym konkursu było wykazanie się znajomością w przygotowaniu zakąski o charakterze wigilijnym z wykorzystaniem śledzi oraz wykwintnego dania zasadniczego z dorsza.

Wszystkie grupy wykazały się dużym zaangażowaniem i kreatywnością w przygotowaniu potraw.

Pierwsze miejsce zajęli uczniowie klasy III b TŻ Joanna Łukowiak i Kamil Dąbrowicz, którzy będą ubiegać się o zakwalifikowanie do Ogólnopolskiego Turnieju Szkół Gastronomicznych, który odbędzie się 7 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie.

Statystyki

5598616
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
93
2915
7751
3008
90782
5598616

Twoje IP: 3.19.120.1
Data i godzina: 2025-04-02 00:35:05

Odwiedza nas 74 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Lekcja geografii w terenie

W dniach 3-4 września 2015 r. uczniowie klasy  3 Technikum, kształcący się w zawodzie technik logistyk, pod opieką wychowawczyni p. Magdaleny Sikory i inicjatora wyjazdu p. Rafała Jędrzejaka uczestniczyli w warsztatach przyrodniczych realizowanych w Stacji Ekologicznej UAM w Jeziorach w ramach projektu „Bliżej przyrody”. Stacja Ekologiczna UAM położona jest na terenie Wielkopolskiego Parku Narodowego.

Więcej…
Wednesday the 2nd. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©