Danie rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2012
W dniu 7 listopada 2012 roku w ZSZ w Rawiczu odbył się I etap konkursu gastronomicznego pt. „Danie rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2012”, w którym udział wzięli uczniowie klas I, II, III Technikum, kształcący się w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego.
Celem głównym konkursu było wykazanie się znajomością w przygotowaniu zakąski o charakterze wigilijnym z wykorzystaniem śledzi oraz wykwintnego dania zasadniczego z dorsza.
Wszystkie grupy wykazały się dużym zaangażowaniem i kreatywnością w przygotowaniu potraw.
Pierwsze miejsce zajęli uczniowie klasy III b TŻ Joanna Łukowiak i Kamil Dąbrowicz, którzy będą ubiegać się o zakwalifikowanie do Ogólnopolskiego Turnieju Szkół Gastronomicznych, który odbędzie się 7 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie.

