Bufet śniadaniowy

Uczniowie klasy III bTZ w ramach przedmiotu zawodowego specjalizacja- organizacja usług gastronomicznych przygotowali bufet śniadaniowy. Ćwiczenie praktyczne zostało poprzedzone lekcją teoretyczną, w czasie której nauczyciel omówił zasady tworzenia bufetu śniadaniowego. Uczniowie rysowali w zeszytach schemat ustawienia zastawy stołowej, asortymentu potraw śniadaniowych serwowanych na zimno i na gorąco. Następnie w oparciu o poznany materiał teoretyczny uczniowie wykonali bufet śniadaniowy w praktyce.

Klasa podzieliła się na dwie grupy. Jedna była odpowiedzialna za ustawienie stołów, aranżację, przygotowanie dekoracji, ustawienie potraw zgodnie z przyjętymi zasadami. Druga grupa przygotowała w pracowni gastronomicznej potrawy gorące i zimne oraz napoje. Po wykonaniu zadania i zaprezentowaniu efektów, młodzież mogła posmakować wykonane przez siebie potrawy. Zajęcia w pracowni obsługi konsumenta pozwoliły uczniom zastosować wiedzę teoretyczną w praktyce.

 

Statystyki

5745514
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
2046
8923
23385
48447
101459
5745514

Twoje IP: 3.141.192.51
Data i godzina: 2025-05-18 16:18:10

Odwiedza nas 73 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

MATGURA

W piątek 22 kwietnia 2016 roku w Powiatowym Ośrodku Doskonalenia Nauczycieli w Górze odbyło się podsumowanie IV Międzypowiatowego  Przedmaturalnego  Konkursu Matematycznego MATGURA dla młodzieży szkół ponadgimnazjalnych. Uczeń klasy II TB Marcin Skotarek został laureatem konkursu, zajmując I miejsce wśród uczniów klas II. Zaproszony wraz z opiekunem -  panią Urszulą Rosik - nauczycielką matematyki, uczestniczył w uroczystości rozdania nagród.  Laureaci otrzymali dyplomy i nagrody pieniężne.

Więcej…
Sunday the 18th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©