Wielkanocny konkurs gastronomiczny

W dniu 22 marca 2013 roku odbył się konkurs gastronomiczny „Wielkanocne specjały”. W zmaganiach udział wzięło 7 zespołów z klas I-III o profilu gastronomicznym. Celem konkursu było przede wszystkim zainspirowanie uczniów do kreatywności i innowacyjności w zakresie aranżacji stołów, pobudzenie i rozwijanie zainteresowań oraz promocja talentów sztuki kulinarnej. Zadaniem uczestników było przygotowanie trzech potraw wielkanocnych oraz nakrycie stołu w sposób przez nich wcześniej zaplanowany oraz zgodny z zasadami, prawidłowym doborem zastawy i elementów dekoracyjnych.

Przy ocenie uwzględniano stopień trudności, atrakcyjności, inwencję twórczą oraz zgodność z tematem konkursu. Uczestnicy prezentując swoje potrawy oraz dekorację stołów stworzyli świąteczny nastrój. Komisja po burzliwych obradach wyłoniła zwycięzców, dla których zostały ufundowane nagrody rzeczowe. Pierwsze miejsce zajęli uczniowie Kamil Kowalski i Dominik Kozłowski z I TŻ, II miejsce Andżelika Stelmach i Justyna Lorek z III aTŻ, III Patryk Suchanecki i Patryk Maciejewski z I TŻ. Pozostali uczestnicy otrzymali wyróżnienia za udział w konkursie.

Statystyki

6185563
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
2336
4967
18569
31518
77189
6185563

Twoje IP: 216.73.216.164
Data i godzina: 2025-12-14 20:43:35

Odwiedza nas 123 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Światowy Dzień Rzucania Palenia

19 listopada 2015 roku z okazji Światowego Dnia Rzucania Palenia grupa PaTPORT z Zespołu Szkół Zawodowych w Rawiczu wraz z opiekunem Anną Funką -Leciejewską oraz przy wsparciu przez  Powiatową Stację Sanitarno Epidemiologiczną i Starostwo Powiatowe  zorganizowali marsz ulicami miasta.

Więcej…
Sunday the 14th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©