Festiwal Kuchni Wielkopolskiej

W dniu 23 września br. podczas jubileuszu 750-lecia nadania Sarnowie praw miejskich odbył się konkurs kulinarny „Festiwal Kuchni Wielkopolskiej” pod patronatem Starosty Rawickiego. W rywalizacji wzięło udział 9 dwuosobowych drużyn. Dwie drużyny reprezentowały Zespół Szkół Zawodowych w Rawiczu, uczennice klasy 3aTŻ i 3bTŻ Technikum w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego.

Uczennice klasy 3a TŻ: Justyna Lorek i Andżelika Stelmach, przygotowały: krem z dyni, zrazy wołowe, kopytka, kapustę zasmażaną oraz szarlotkę. Natomiast uczennice klasy 3b TŻ: Kinga Kaczmarek i Kamila Idziak, przyrządziły: żurek, pieczoną kaczkę, pyzy, kapustę czerwoną oraz sernik.

Statystyki

5655691
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
1501
4799
16225
60083
90782
5655691

Twoje IP: 18.117.7.163
Data i godzina: 2025-04-18 10:56:10

Odwiedza nas 42 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Młoda Krew Ratuje Życie

14 kwietnia 2016 roku w Zespole Szkół Zawodowych w Rawiczu odbyła się kolejna akcja krwiodawstwa organizowana w ramach Turnieju „Młoda Krew Ratuje Życie”. Tradycyjnie już organizatorkami akcji były uczennice IV klasy Technikum w zawodzie technik logistyk Ola Topolnicka i Sylwia Jachimowska. Dziewczyny już czwarty i niestety ostatni raz zajmują się organizacją i przygotowaniem poboru krwi w naszej szkole. Przez wszystkie te lata akcje pod ich opieką były zorganizowane na najwyższym poziomie. Doskonała pod względem logistycznym zbiórka krwi przynosiła ogromne rezultaty. Również tym razem chętnych do oddania cennego płynu było ponad 60 osób, jednak krew mogło oddać 49 uczniów.

Więcej…
Friday the 18th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©