Absolwentki na promie zdobywają zawodowe doświadczenie

Od 30 czerwca do 14 lipca absolwentki Technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego: Natalia Wojtyczka, Natalia Jakubowska, Karolina Kauch, Kamila Lemke będą zdobywały zawodowe doświadczenie na promie m/f Polonia. Dziewczyny mają wiele oczekiwań związanych z niespotykanym pobytem na statku: „Pragniemy zdobyć doświadczenie zawodowe i nauczyć się samodzielności oraz kreatywności w innym miejscu pracy. Staż otwiera nam drogę do kariery zawodowej. Jesteśmy pełne optymizmu i zapału do pracy” – relacjonują uczennice klasy IVb TZ.

„Myślę, że zapoznamy zasady obowiązujące na promie oraz sprostamy wszystkim postawionym przed nami zadaniom” – dodaje Karolina. Kamila natomiast chce poznać nowe sztuki kulinarne i poszerzyć doświadczenie w swoim zawodzie i zwiększyć umiejętności obsługi kelnerskiej. Komunikatywność z zespołem pracowniczym i zdobycie wiedzy w nieznanych technikach kulinarnych z pewnością zwiększą zawodową pewność naszych absolwentek.

Sylwia Maciaszek - Basty

Statystyki

5854030
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
1555
1903
10474
9418
59440
5854030

Twoje IP: 216.73.216.223
Data i godzina: 2025-07-03 18:16:38

Odwiedza nas 75 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Prelibatezze Italiane

"Prelibatezze Italiane"– tak brzmiało hasło spotkania uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Rawiczu z zaprzyjaźnionymi od 13 lat wychowankami Domu Dziecka w Bodzewie. Czwartkowe popołudnie obfitowało w wiele niespodzianek, zainteresowani mogli wykazać się zdolnościami kucharskimi oraz sprawdzić umiejętność orientacji w terenie. Grupa kucharzy pracowała pod okiem pani Moniki Świtały przygotowując specjały   kuchni włoskiej. Wśród dań można było wyróżnić: cannelloni, riavioli, spagetti, pizzę oraz sałatkę.

Więcej…
Thursday the 3rd. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©