Dzień Niemiecki w ZSZ w Rawiczu

Dnia 6 grudnia 2013 roku w ZSZ w Rawiczu odbył się Dzień Niemiecki w ramach programu Uczenie się przez całe życie Leonardo da Vinci. Uczestnicy wyjazdu na praktyki zagraniczne z nauczycielami: Magdaleną Nawrot, Weroniką Sworowską, Iwoną Kurzawą, Jakubem Morysonem oraz koordynatorkami projektu Renatą Uźniak i Alicją Stachowską przygotowali dla uczniów klas drugich i trzecich prezentację na temat zabytków, kultury oraz kuchni krajów, do których udadzą się praktykanci. Uczniowie klas trzecich: Emilia Wojtyczka, Jakub Szefer (III TE) oraz Karolina Porządna (III TLG) prezentowali najciekawsze zabytki miast: Drezna, Lipska oraz Berlina. Pozostali beneficjenci projektu w holu sali gimnastycznej przygotowali ekspozycję na temat historii i interesujących miejsc miast, do których wyjadą. Uczniowie słuchali także muzyki popularnej wśród ich niemieckich rówieśników.

W drugiej części Dnia Niemieckiego zostały zaprezentowane najpopularniejsze potrawy niemieckie. Uczniowie klasy III TŻ przedstawiali główne dania naszych sąsiadów, następnie zaprosili zgromadzonych gości do degustacji. Wszyscy zajadali się zupą ziemniaczaną, pierogami bamberskimi, kiełbaskami z grilla, sałatką ziemniaczaną. Furorę zrobiły także świąteczne ciastka cynamonowe i pierniki serwowane przez Mikołaja. Uczestnicy wyjazdu mają nadzieję, że kuchnia niemiecka jest tak samo pyszna jak w wykonaniu kolegów z klasy IIITZ.

Wszystkim zaangażowanym osobom serdecznie dziękujemy.

 
 
 
 
 
 
 
 

Statystyki

5972007
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
3736
1412
5148
5148
69278
5972007

Twoje IP: 216.73.216.134
Data i godzina: 2025-09-02 23:20:45

Odwiedza nas 119 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Lekcja gastronomii i hotelarstwa we Wrocławiu

Ciekawym doświadczeniem zawodowym dla uczniów z klasy IV TZ  było zapoznanie się z organizacją, wyposażeniem i działalnością biznesowo-gastronomiczną czterogwiazdkowego Hotelu Park Plaza w centrum Wrocławia. Przewodnikiem po hotelu i części gastronomicznej był zastępca dyrektora hotelu do spraw gastronomii pan Dariusz Serwatka, który na początku przedstawił najważniejsze informacje o hotelu, zakresie świadczonych usług oraz wyjaśnił mechanizmy wpływające na ceny usług hotelowych.

Więcej…
Tuesday the 2nd. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©