Wytwarzanie słodyczy z karmelu

13 marca uczniowie klas IV A i IV B Technikum w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego byli na wycieczce zawodoznawczej w Poznaniu na warsztatach ręcznego wytwarzania słodyczy z karmelu. Uczniowie zostali zapoznani z etapami produkcji karmelu oraz dodatkami jakie można wykorzystać aby wzbogacić smak wytwarzanych słodyczy.

Po krótkim pokazie uczestnicy warsztatów własnoręcznie mogli wykonać lizaka.

Statystyki

5598679
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
156
2915
7814
3071
90782
5598679

Twoje IP: 3.135.240.57
Data i godzina: 2025-04-02 00:43:38

Odwiedza nas 121 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Spotkanie z kulturą Chazacką

10 marca w Zespole Szkół Zawodowych odbyło się spotkanie uczniów Zespołu z przedstawicielami zespołu folklorystycznego „Wisieloki” z Szymanowa, Panią Grażyną Konopką i Panem Michałem Umławskim. Spotkanie zostało zorganizowane przez nauczyciela Jakuba Morysona. Członkowie zespołu „Wisieloki” opowiedzieli zebranej młodzieży o historii mikroregionu chazackiego, jak i o spuściźnie założycieli zespołu – Państwa Franciszka i Anny Brzeskot.

Więcej…
Wednesday the 2nd. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©