Konkurs Wielkanocny w ZSZ w Rawiczu

W dniu 01.04.2015 r. w ZSZ w Rawiczu odbył się tradycyjnie konkurs gastronomiczny pod hasłem „Wielkanocne specjały”. W konkursie wzięło udział 16 uczniów z kl. I, II Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych i z IV w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego.

Jury oceniało potrawy wielkanocne pod względem:  zgodności z tematem, trudności i atrakcyjności wykonania oraz oceny organoleptycznej.

I miejsce przyznano Agnieszce Bartkowiak i Paulinie Grocholskiej z kl. II TŻ za wielkanocny sernik i żurek na własnym zakwasie.

II miejsce zajęły Agata Banaszczak i Wiesława Dytko z kl. I TŻ za zupę chrzanową i sałatkę z jaj w szynce.

III miejsce otrzymały Aleksandra Jackowska i Angelika Przybył z kl. II TŻ za mazurek czekoladowy i jajka nadziewane.

Wszyscy uczestnicy konkursu wykazali się dużym zaangażowaniem i kreatywnością w przygotowaniu potraw.

Statystyki

5746818
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
3350
8923
24689
49751
101459
5746818

Twoje IP: 3.146.37.183
Data i godzina: 2025-05-18 22:09:56

Odwiedza nas 65 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Świąteczne spotkanie Pomocnej Dłoni

16 grudnia 2015 r. w sali widowiskowej Domu Kultury w Rawiczu odbyło się świąteczne spotkanie Stowarzyszenia „Pomocna Dłoń”. Tradycyjnie już wolontariusze z Technikum, kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, zostali zaproszeni do wspólnego spędzenia tego wyjątkowego okresu przedświątecznego. Tym razem uczniowie z I i II klasy nie tylko roznosili potrawy, napoje, porządkowali stoły, ale także uczestniczyli we wspólnym śpiewaniu kolęd i obejrzeli przedstawienie „Ratujmy Święta” .

Więcej…
Sunday the 18th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©