Uczniowie IVTZ w Hotelu Park Plaza we Wrocławiu

10 listopada 2014 r. uczniowie technikum, kształcący się w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego wraz z nauczycielkami przedmiotów zawodowych Renatą Uźniak i Mirosławą Paprocką mieli możliwość bliżej poznać organizację pracy w czterogwiazdkowym Hotelu Park Plaza we Wrocławiu. Po obiekcie oprowadzał nas zastępca dyrektora hotelu do spraw gastronomii pan Dariusz Serwatka, który bardzo szczegółowo przedstawił lokalizację hotelu, przeznaczenie, rodzaje oferowanych usług podstawowych i dodatkowych.

Uczniowie zostali zapoznani ze strukturą organizacyjną hotelu oraz z zadaniami każdej komórki organizacyjnrj. Młodzież dowiedziała się w jaki sposób kalkulowane są ceny potraw w restauracji hotelowej, jakie jest menu bufetu śniadaniowego, gdzie organizowane są bankiety i w jaki sposób wykorzystuje się sale konferencyjne, lobby hotelowe i inne pomieszczenia. Na koniec pobytu w hotelu obejrzeliśmy pokoje typu standard, superior, studio i apartament oraz hotelowe SPA.

Korzystając z pięknej jesiennej pogody zwiedziliśmy Ostrów Tumski, okolice Uniwersytetu Wrocławskiego oraz Rynek.

Statystyki

5972024
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
3753
1412
5165
5165
69278
5972024

Twoje IP: 216.73.216.134
Data i godzina: 2025-09-02 23:21:51

Odwiedza nas 136 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Wielkopolski Obiad

W niedzielę 12 września 2015 roku podczas Rawickiego Jarmarku Historycznego odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego „Wielkopolski Obiad” pod patronatem Starosty Rawickiego.

W rywalizacji wzięło udział dziesięć dwuosobowych drużyn. Zespół Szkół Zawodowych  w Rawiczu reprezentowały trzy grupy.

Więcej…
Tuesday the 2nd. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©