Wielkopolski obiad

W sobotę  13 września 2014 roku odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego „Wielkopolski Obiad” pod patronatem Starosty Rawickiego. W rywalizacji wzięło udział dziewięć dwuosobowych drużyn. Zespół Szkół Zawodowych w Rawiczu reprezentowały trzy drużyny: uczennice klasy czwartej Technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz uczniowie klasy drugiej Technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.

Uczestniczące w zawodach grupy miały wykonać trzy dania: przystawkę lub deser, zupę oraz danie główne. Przygotowane potrawy musiały być związane z regionalną i tradycyjną kuchnią wielkopolską.

Daria Ławniczak i Paulina Kowalska - uczennice klasy IV  przygotowały:

gołąbki w czerwonej kapuście z sosem beszamelowym, krupnik i rogale świętomarcińskie.

Karolina Kordek i Katarzyna Helińska- uczennice klasy II przygotowały:

pierś z kaczki w sosie porzeczkowym, krezki wielkopolskie, budyń orzechowy.

Aleksandra Sobierajska i Aleksandra Szczepaniak – uczennice klasy II przygotowały:

zrazy z kapustą czerwoną i pyzami, zupa ziemniaczana z grzybami, budyń z piwa.

Uczniowie naszego Zespołu wykazali się dużym zaangażowaniem i kreatywnością  w przygotowaniu potraw a także umiejętnościami w zakresie dekoracji stołów.

Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymali dyplomy oraz czeki gotówkowe na zakup sprzętu AGD.

Opiekunowie uczniów:

Iwona Kurzawa i Monika Świtała

 
 
 
 

Statystyki

5854418
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
1943
1903
10862
9806
59440
5854418

Twoje IP: 216.73.216.223
Data i godzina: 2025-07-03 20:22:25

Odwiedza nas 32 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Trzeci dzień na praktyce w Niemczech

Dzisiaj mija kolejny dzień praktyk, jak każdy poprzedni bardzo pracowity i ciekawy. Młodzież po pracy i pysznym obiedzie relaksowała się na kręgielni.

Więcej…
Thursday the 3rd. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©