Konkurs kulinarny Wielkopolski Obiad

8 maja 2016 roku podczas Rawickiego Festiwalu odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego „Wielkopolski Obiad” pod patronatem Starosty Rawickiego. Naszą szkołę reprezentowały dwa zespoły - uczennice II klasy Technikum, kształcące się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: Julia Wędlik, Maria Wyrwała oraz Katarzyna Głowacka i Zuzanna Kaczan.

Uczestnicy konkursu musieli wykonać trzy dania: przystawkę lub deser, zupę oraz danie główne. Przygotowane potrawy musiały być związane z regionalną i tradycyjną kuchnią wielkopolską.

Uczniowie jak zawsze wykazali się dużym zaangażowaniem i kreatywnością  w przygotowaniu potraw a także umiejętnościami w zakresie dekoracji stołów.

Statystyki

5598725
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
202
2915
7860
3117
90782
5598725

Twoje IP: 18.224.252.183
Data i godzina: 2025-04-02 00:48:58

Odwiedza nas 125 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

WAKACYJNY STAŻ NA PROMIE „WOLIN”

W dniach od 10 do 24 lipca grupa dziewczyn, które otrzymały promocję do klasy trzeciej i kształciły się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół Zawodowych w Rawiczu, odbywała staż na Promie „Wolin”, kursującym na trasie Świnoujście- Trelleborg.

Więcej…
Wednesday the 2nd. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©