Tradycje wielkanocne

Zbliżające się święta zainspirowały uczniów Zespołu Szkół Zawodowych do podjęcia rywalizacji w konkursie „Tradycje wielkanocne”, który odbył się 18 marca.

W zmaganiach udział wzięło 6 drużyn dwuosobowych  technikum żywienia i usług gastronomicznych. Zadaniem uczniów było przygotowanie słonej i słodkiej potrawy wielkanocnej. Uczniowie wykazali się dużą pomysłowością, oryginalnością oraz niepowtarzalnym smakiem.

Pięcioosobowe jury po burzliwych naradach przyznało:

I miejsce -Julii Wędlik i Weronice Ratajczak z  klasy II TŻ za przygotowanie sernika i tarty ze szpinakiem i jajkiem

II miejsce – Aleksandrze Sobierajskiej i Aleksandrze Szczepaniak z  klasy III TŻ za miodownik i ciasto francuskie nadziewane filetem z kurczaka i pieczarek

III miejsce – Aleksandrze Dmyterko i Patrycji Chmielewskiej z klasy I TŻ za przygotowanie mazurka i jajek nadziewanych różnymi pastami.

Statystyki

6136718
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
40
1344
1384
59862
52906
6136718

Twoje IP: 216.73.216.113
Data i godzina: 2025-11-25 01:08:05

Odwiedza nas 11 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Wiosenne spotkanie Stowarzyszenia Pomocna Dłoń

W czwartkowe popołudnie w Domu Kultury w Rawiczu odbyło się wiosenne spotkanie członków i sympatyków Stowarzyszenia Pomocna Dłoń. Tym razem obsługę spotkania zapewnili uczniowie pierwszej klasy technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.

Więcej…
Tuesday the 25th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©