Danie rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2012

W dniu 7 listopada 2012 roku w ZSZ w Rawiczu odbył się I etap konkursu gastronomicznego pt. „Danie rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2012”, w którym udział wzięli uczniowie klas I, II, III Technikum, kształcący się w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego.

Celem głównym konkursu było wykazanie się znajomością w przygotowaniu zakąski o charakterze wigilijnym z wykorzystaniem śledzi oraz wykwintnego dania zasadniczego z dorsza.

Wszystkie grupy wykazały się dużym zaangażowaniem i kreatywnością w przygotowaniu potraw.

Pierwsze miejsce zajęli uczniowie klasy III b TŻ Joanna Łukowiak i Kamil Dąbrowicz, którzy będą ubiegać się o zakwalifikowanie do Ogólnopolskiego Turnieju Szkół Gastronomicznych, który odbędzie się 7 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie.

Statystyki

6049217
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
2030
932
2962
25319
57039
6049217

Twoje IP: 216.73.216.141
Data i godzina: 2025-10-21 08:10:28

Odwiedza nas 27 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Praktyka na Promie m/f Skania

Od 18 kwietnia 2016 roku druga grupa trzeciej klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych odbywa praktykę na Promie m/f Skania, kursującym na trasie Świnoujście-Ystad. Uczennice Agnieszka Bartkowiak, Karolina Kordek, Dominika Grześkowiak, Julita Skrzypczak, Paulina Grocholska, Katarzyna Helińska, Aleksandra Sobierajska oraz Aleksandra Szczepaniak są bardzo zadowolone i chętne do pracy.

Więcej…
Tuesday the 21st. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©