Bufet śniadaniowy

Uczniowie klasy III bTZ w ramach przedmiotu zawodowego specjalizacja- organizacja usług gastronomicznych przygotowali bufet śniadaniowy. Ćwiczenie praktyczne zostało poprzedzone lekcją teoretyczną, w czasie której nauczyciel omówił zasady tworzenia bufetu śniadaniowego. Uczniowie rysowali w zeszytach schemat ustawienia zastawy stołowej, asortymentu potraw śniadaniowych serwowanych na zimno i na gorąco. Następnie w oparciu o poznany materiał teoretyczny uczniowie wykonali bufet śniadaniowy w praktyce.

Klasa podzieliła się na dwie grupy. Jedna była odpowiedzialna za ustawienie stołów, aranżację, przygotowanie dekoracji, ustawienie potraw zgodnie z przyjętymi zasadami. Druga grupa przygotowała w pracowni gastronomicznej potrawy gorące i zimne oraz napoje. Po wykonaniu zadania i zaprezentowaniu efektów, młodzież mogła posmakować wykonane przez siebie potrawy. Zajęcia w pracowni obsługi konsumenta pozwoliły uczniom zastosować wiedzę teoretyczną w praktyce.

 

Statystyki

5745533
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
2065
8923
23404
48466
101459
5745533

Twoje IP: 18.190.253.82
Data i godzina: 2025-05-18 16:20:42

Odwiedza nas 78 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Spotkanie z przedstawicielami Wielkopolskiego Samorządowego Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego

W dniach 14-16  marca 2016 roku w Zespole Szkół Zawodowych w Rawiczu odbyły się spotkania uczniów klas czwartych z przedstawicielami Wielkopolskiego Samorządowego Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Rawiczu. Podczas zajęć  przedstawiono kierunki kształcenia  oferowane przez centrum oraz zasady rekrutacji. Uczniowie mieli również możliwość zobaczenia  pokazu makijażu oraz masażu dłoni.

Więcej…
Sunday the 18th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©