Bufet śniadaniowy

Uczniowie klasy III bTZ w ramach przedmiotu zawodowego specjalizacja- organizacja usług gastronomicznych przygotowali bufet śniadaniowy. Ćwiczenie praktyczne zostało poprzedzone lekcją teoretyczną, w czasie której nauczyciel omówił zasady tworzenia bufetu śniadaniowego. Uczniowie rysowali w zeszytach schemat ustawienia zastawy stołowej, asortymentu potraw śniadaniowych serwowanych na zimno i na gorąco. Następnie w oparciu o poznany materiał teoretyczny uczniowie wykonali bufet śniadaniowy w praktyce.

Klasa podzieliła się na dwie grupy. Jedna była odpowiedzialna za ustawienie stołów, aranżację, przygotowanie dekoracji, ustawienie potraw zgodnie z przyjętymi zasadami. Druga grupa przygotowała w pracowni gastronomicznej potrawy gorące i zimne oraz napoje. Po wykonaniu zadania i zaprezentowaniu efektów, młodzież mogła posmakować wykonane przez siebie potrawy. Zajęcia w pracowni obsługi konsumenta pozwoliły uczniom zastosować wiedzę teoretyczną w praktyce.

 

Statystyki

5933760
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
1299
1633
11331
36179
52969
5933760

Twoje IP: 216.73.216.23
Data i godzina: 2025-08-17 13:16:37

Odwiedza nas 20 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

ZAPROSZENIE

W związku z zakończeniem realizacji pierwszego roku realizacji projektu Erasmus+Polska edukacja plus europejska praktyka – początkiem kariery zawodowej”, mamy zaszczyt zaprosić na konferencję,  która odbędzie się 31 maja 2016 r. w sali gimnastycznej Zespołu Szkół Zawodowych im. Stefana Bobrowskiego w Rawiczu o godz. 12. 30

Więcej…
Sunday the 17th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©