Technik usług fryzjerskich

czas trwania nauki: 4 lata

    Podstawowym celem kształcenia jest zdobycie wiedzy i umiejętności w zakresie:
  • wykonywania zabiegów pielęgnacyjnych włosów;
  • wykonywania zabiegów chemicznych włosów;
  • wykonywania strzyżenia włosów;
  • wykonywania stylizacji fryzur;
  • wykonywania projektów fryzur.
    Warunkiem uzyskania tytułu technik usług fryzjerskich jest zdanie dwóch egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe:
  • K 1 – wykonywanie zabiegów fryzjerskich (A 19)
  • K 2 – Projektowanie fryzur (A 23)
    Przedmioty zawodowe:
  • Podstawy fryzjerstwa
  • Techniki fryzjerskie
  • Wizualizacja wizerunku
  • Organizacja salonu fryzjerskiego
  • Język obcy we fryzjerstwie
  • Procesy fryzjerskie i stylizacja fryzur
  • Wizualizacja we fryzjerstwie

Statystyki

5958542
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
2664
923
3587
60961
52969
5958542

Twoje IP: 216.73.216.160
Data i godzina: 2025-08-26 06:53:50

Odwiedza nas 30 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Konkurs kulinarny Wielkopolski Obiad

8 maja 2016 roku podczas Rawickiego Festiwalu odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego „Wielkopolski Obiad” pod patronatem Starosty Rawickiego. Naszą szkołę reprezentowały dwa zespoły - uczennice II klasy Technikum, kształcące się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: Julia Wędlik, Maria Wyrwała oraz Katarzyna Głowacka i Zuzanna Kaczan.

Uczestnicy konkursu musieli wykonać trzy dania: przystawkę lub deser, zupę oraz danie główne. Przygotowane potrawy musiały być związane z regionalną i tradycyjną kuchnią wielkopolską.

Więcej…
Tuesday the 26th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©