Kulinarne delicje w wykonaniu uczniów ZSZ

Pięć zespołów uczniowskich z Technikum w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz technik żywienia i usług gastronomicznych zgłosiło się do II edycji Ogólnopolskiego konkursu dla szkół średnich gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Konkurs zorganizowany został przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego.

Zadaniem każdej grupy uczniów było stworzenie autorskiego przepisu kulinarnego uwzględniającego co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny, a następnie wykonanie tych potraw. Uczniowie wykazali się dużą kreatywnością i zaangażowaniem. Wszystkie przygotowane przepisy kulinarne oraz zdjęcia potraw zostaną przesłane do Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, gdzie komisja konkursowa wybierze 10 najlepszych przepisów spośród wszystkich nadesłanych zgłoszeń. Autorzy najlepszych przepisów zostaną zaproszeni do wzięcia udziału w Ogólnopolskim Finale Konkursu.

Piersio-kabano z wielkopolskim serem smażonym na fasolowym puree z sałatką z kiszonych szparagów i truskawek kaszubskich

Statystyki

6067287
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
4127
1185
7999
43337
57081
6067287

Twoje IP: 216.73.216.102
Data i godzina: 2025-10-29 17:24:09

Odwiedza nas 59 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych

1 marca, grupa uczniów z klasy 1 TTM i 1 TTI, wraz z opiekunem Jakubem Morysonem, wzięła udział w projekcji filmu edukacyjnego „Pamięć – Narodowe Siły Zbrojne”, który został wyświetlony o godzinie 12-tej, w Kinie „Promień”. Film był częścią uroczystych obchodów  Narodowego Dnia Pamięci Żołnierzy Wyklętych, Rawicz pamięta. 

Więcej…
Wednesday the 29th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©