Danie rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2012

W dniu 7 listopada 2012 roku w ZSZ w Rawiczu odbył się I etap konkursu gastronomicznego pt. „Danie rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2012”, w którym udział wzięli uczniowie klas I, II, III Technikum, kształcący się w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego.

Celem głównym konkursu było wykazanie się znajomością w przygotowaniu zakąski o charakterze wigilijnym z wykorzystaniem śledzi oraz wykwintnego dania zasadniczego z dorsza.

Wszystkie grupy wykazały się dużym zaangażowaniem i kreatywnością w przygotowaniu potraw.

Pierwsze miejsce zajęli uczniowie klasy III b TŻ Joanna Łukowiak i Kamil Dąbrowicz, którzy będą ubiegać się o zakwalifikowanie do Ogólnopolskiego Turnieju Szkół Gastronomicznych, który odbędzie się 7 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie.

Statystyki

5853165
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
690
1903
9609
8553
59440
5853165

Twoje IP: 216.73.216.223
Data i godzina: 2025-07-03 11:28:01

Odwiedza nas 45 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Konkurs kulinarny Wielkopolski Obiad

8 maja 2016 roku podczas Rawickiego Festiwalu odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego „Wielkopolski Obiad” pod patronatem Starosty Rawickiego. Naszą szkołę reprezentowały dwa zespoły - uczennice II klasy Technikum, kształcące się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: Julia Wędlik, Maria Wyrwała oraz Katarzyna Głowacka i Zuzanna Kaczan.

Uczestnicy konkursu musieli wykonać trzy dania: przystawkę lub deser, zupę oraz danie główne. Przygotowane potrawy musiały być związane z regionalną i tradycyjną kuchnią wielkopolską.

Więcej…
Thursday the 3rd. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©