Danie rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2012

W dniu 7 listopada 2012 roku w ZSZ w Rawiczu odbył się I etap konkursu gastronomicznego pt. „Danie rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2012”, w którym udział wzięli uczniowie klas I, II, III Technikum, kształcący się w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego.

Celem głównym konkursu było wykazanie się znajomością w przygotowaniu zakąski o charakterze wigilijnym z wykorzystaniem śledzi oraz wykwintnego dania zasadniczego z dorsza.

Wszystkie grupy wykazały się dużym zaangażowaniem i kreatywnością w przygotowaniu potraw.

Pierwsze miejsce zajęli uczniowie klasy III b TŻ Joanna Łukowiak i Kamil Dąbrowicz, którzy będą ubiegać się o zakwalifikowanie do Ogólnopolskiego Turnieju Szkół Gastronomicznych, który odbędzie się 7 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie.

Statystyki

4941792
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
218
199
1664
20303
17758
4941792

Twoje IP: 18.118.126.241
Data i godzina: 2024-04-25 13:51:51

Odwiedza nas 7 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Zakończenie nauki w Zespole Szkół Zawodowych


W piątkowe, słoneczne popołudnie w murach rawickiego Zespołu Szkół Zawodowych odbyła się uroczysta akademia z okazji ukończenia szkoły przez uczniów 5 klas technikum i słuchaczy Liceum Ogólnokształcącego dla Dorosłych. Łącznie świadectwa otrzymały 102 osoby, w tym 9 z wyróżnieniem. 

Dyrektor placówki Krzysztof Jarosz pogratulował wszystkim ukończenia szkoły i życzył powodzenia w dorosłym życiu. 

Szczególne wyróżnienie i zaszczytny tytuł Absolwenta Roku przypadł Jakubowi Krzyżosiakowi z klasy IV TB, zaś Marta Kurkiewicz z klasy 4 TE została nagrodzona za działalność na rzecz innych („Nagroda Dobrego Serca”).

Więcej…
Thursday the 25th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©