Bufet śniadaniowy

Uczniowie klasy III bTZ w ramach przedmiotu zawodowego specjalizacja- organizacja usług gastronomicznych przygotowali bufet śniadaniowy. Ćwiczenie praktyczne zostało poprzedzone lekcją teoretyczną, w czasie której nauczyciel omówił zasady tworzenia bufetu śniadaniowego. Uczniowie rysowali w zeszytach schemat ustawienia zastawy stołowej, asortymentu potraw śniadaniowych serwowanych na zimno i na gorąco. Następnie w oparciu o poznany materiał teoretyczny uczniowie wykonali bufet śniadaniowy w praktyce.

Klasa podzieliła się na dwie grupy. Jedna była odpowiedzialna za ustawienie stołów, aranżację, przygotowanie dekoracji, ustawienie potraw zgodnie z przyjętymi zasadami. Druga grupa przygotowała w pracowni gastronomicznej potrawy gorące i zimne oraz napoje. Po wykonaniu zadania i zaprezentowaniu efektów, młodzież mogła posmakować wykonane przez siebie potrawy. Zajęcia w pracowni obsługi konsumenta pozwoliły uczniom zastosować wiedzę teoretyczną w praktyce.

 

Statystyki

6166963
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
2094
1396
12918
12918
77189
6166963

Twoje IP: 216.73.216.138
Data i godzina: 2025-12-07 23:21:35

Odwiedza nas 20 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

SPARTAKIADA RUTW

W sobotę, 21 maja 2016 roku, uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych w Rawiczu, wraz z opiekunami p. Magdaleną Ratajczak i p. Kubą Kasprowiczem po raz kolejny pomagali przeprowadzić VI Spartakiadę Rawickiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku. Uczestnikami imprezy byli mieszkańcy Rawicza i okolic, którzy ukończyli 55 rok życia. W ramach wolontariatu, ponad 30 uczniów naszej szkoły, pomagało w sędziowaniu 10 konkurencji sprawnościowych i turnieju tenisa stołowego. Oprócz rywalizacji sportowej na terenie Zielonego Fortu odbył  się pokaz zumby, uczestnicy mogli skorzystać z masażu leczniczego oraz ofert punktu medycznego (pomiaru ciśnienia tętniczego i poziomu cukru we krwi). 

Więcej…
Sunday the 7th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©