Wielkanocny konkurs gastronomiczny
W dniu 22 marca 2013 roku odbył się konkurs gastronomiczny „Wielkanocne specjały”. W zmaganiach udział wzięło 7 zespołów z klas I-III o profilu gastronomicznym. Celem konkursu było przede wszystkim zainspirowanie uczniów do kreatywności i innowacyjności w zakresie aranżacji stołów, pobudzenie i rozwijanie zainteresowań oraz promocja talentów sztuki kulinarnej. Zadaniem uczestników było przygotowanie trzech potraw wielkanocnych oraz nakrycie stołu w sposób przez nich wcześniej zaplanowany oraz zgodny z zasadami, prawidłowym doborem zastawy i elementów dekoracyjnych.
Przy ocenie uwzględniano stopień trudności, atrakcyjności, inwencję twórczą oraz zgodność z tematem konkursu. Uczestnicy prezentując swoje potrawy oraz dekorację stołów stworzyli świąteczny nastrój. Komisja po burzliwych obradach wyłoniła zwycięzców, dla których zostały ufundowane nagrody rzeczowe. Pierwsze miejsce zajęli uczniowie Kamil Kowalski i Dominik Kozłowski z I TŻ, II miejsce Andżelika Stelmach i Justyna Lorek z III aTŻ, III Patryk Suchanecki i Patryk Maciejewski z I TŻ. Pozostali uczestnicy otrzymali wyróżnienia za udział w konkursie.