Konkurs Wielkanocny w ZSZ w Rawiczu
W dniu 01.04.2015 r. w ZSZ w Rawiczu odbył się tradycyjnie konkurs gastronomiczny pod hasłem „Wielkanocne specjały”. W konkursie wzięło udział 16 uczniów z kl. I, II Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych i z IV w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego.
Jury oceniało potrawy wielkanocne pod względem: zgodności z tematem, trudności i atrakcyjności wykonania oraz oceny organoleptycznej.
I miejsce przyznano Agnieszce Bartkowiak i Paulinie Grocholskiej z kl. II TŻ za wielkanocny sernik i żurek na własnym zakwasie.
II miejsce zajęły Agata Banaszczak i Wiesława Dytko z kl. I TŻ za zupę chrzanową i sałatkę z jaj w szynce.
III miejsce otrzymały Aleksandra Jackowska i Angelika Przybył z kl. II TŻ za mazurek czekoladowy i jajka nadziewane.
Wszyscy uczestnicy konkursu wykazali się dużym zaangażowaniem i kreatywnością w przygotowaniu potraw.