Tradycje wielkanocne
Zbliżające się święta zainspirowały uczniów Zespołu Szkół Zawodowych do podjęcia rywalizacji w konkursie „Tradycje wielkanocne”, który odbył się 18 marca.
W zmaganiach udział wzięło 6 drużyn dwuosobowych technikum żywienia i usług gastronomicznych. Zadaniem uczniów było przygotowanie słonej i słodkiej potrawy wielkanocnej. Uczniowie wykazali się dużą pomysłowością, oryginalnością oraz niepowtarzalnym smakiem.
Pięcioosobowe jury po burzliwych naradach przyznało:
I miejsce -Julii Wędlik i Weronice Ratajczak z klasy II TŻ za przygotowanie sernika i tarty ze szpinakiem i jajkiem
II miejsce – Aleksandrze Sobierajskiej i Aleksandrze Szczepaniak z klasy III TŻ za miodownik i ciasto francuskie nadziewane filetem z kurczaka i pieczarek
III miejsce – Aleksandrze Dmyterko i Patrycji Chmielewskiej z klasy I TŻ za przygotowanie mazurka i jajek nadziewanych różnymi pastami.