Wielkopolski Obiad

W niedzielę 12 września 2015 roku podczas Rawickiego Jarmarku Historycznego odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego „Wielkopolski Obiad” pod patronatem Starosty Rawickiego.

W rywalizacji wzięło udział dziesięć dwuosobowych drużyn. Zespół Szkół Zawodowych  w Rawiczu reprezentowały trzy grupy.

Uczestniczące w zawodach grupy miały wykonać trzy dania: przystawkę lub deser, zupę oraz danie główne. Przygotowane potrawy musiały być związane z regionalną i tradycyjną kuchnią wielkopolską.

Dominik Kozłowski i Patryk Maciejewski z klasy IV przygotowali:

Króliczy comber w sosie kurkowym z kaszą pęczak, żurek, szarlotkę z lodami

Paulina Grocholska i Agnieszka Bartkowiak z klasy III TŻ przygotowały:

Roladki wołowe na dziewane mięsem mielonym i szparagami, pyzy, kapustę zasmażaną, zupę korbolową i sernik

Aleksandra Szczepaniak i Aleksandra Sobierajska z klasy III TŻ przygotowały:

Schab ze śliwką w sosie myśliwskim, pyzy, kapustę modrą, krupnik i kisiel migdałowy na mleku

Uczniowie naszego Zespołu wykazali się dużym zaangażowaniem i kreatywnością  w przygotowaniu potraw a także umiejętnościami w zakresie dekoracji stołów.

Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymali dyplomy oraz czeki gotówkowe na zakup sprzętu AGD.

Opiekunowie uczniów:

Monika Świtała i Iwona Kurzawa

Statystyki

4941412
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
37
876
1284
19923
17758
4941412

Twoje IP: 3.17.154.171
Data i godzina: 2024-04-24 03:27:35

Odwiedza nas 2 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

V POWIATOWY – OTWARTY - KONKURS FRYZJERSKI W RAWICZU

 REGULAMIN

Wednesday the 24th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©