TARGI PYSZNA POLSKA wycieczka zawodoznawcza klasy III TŻ
Drugiego czerwca uczniowie klasy 3 Technikum, kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wraz z opiekunami udali się na wycieczkę zawodoznawczą do Wrocławia na Targi „Pyszna Polska”.
Głównym celem wycieczki było zwiedzanie ekspozycji targów, na których można było zobaczyć a także spróbować regionalnych wyrobów wędliniarskich, serów, napojów oraz suszonych owoców ekologicznych. Młodzież uczestniczyła w wykładach dotyczących zdrowego żywienia „Tłuszcz w diecie i inne mity odżywiania”. Miała również okazję poznać znaną restauratorkę Panią Magdę Gessler, która mówiła o tym jak ważne jest promowanie naszej polskiej kuchni, polskich produktów. Uczestnicy wycieczki mile spędzili piątkowy dzień i w dobrych humorach wrócili do Rawicza.
Opracowała: Iwona Kurzawa