Warsztaty Kulinarne z Fundacja CORDIS

W dniu 29 listopada 2016 r. odbyły się warsztaty kulinarne zorganizowane przez Fundację CORDIS  i Zespół Szkół Zawodowych w Rawiczu. Warsztaty odbyły się w nowej pracowni gastronomicznej, w której na co dzień uczą się uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych. Pracownia wyposażona jest w nowoczesny sprzęt gastronomiczny. Podczas warsztatów uczniowie samodzielnie wykonali przepyszną pizzę oraz tradycyjny włoski deser – tiramisu. Na koniec każdy skosztował swoich dań.

Celem tego spotkania było nie tylko poznanie dań z kuchni włoskiej, ale również wspólne spędzenie czasu. Warsztaty przeprowadziła pani Monika Świtała. Mamy nadzieję, że będziemy mieli jeszcze wiele okazji do  wspólnego gotowania. 

Statystyki

5894257
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
1155
2478
5402
49645
59440
5894257

Twoje IP: 216.73.216.25
Data i godzina: 2025-07-30 17:19:40

Odwiedza nas 18 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

„Cudze chwalicie, swego nie znacie – Praca wytrwała zwycięża wszystko”

20 kwietnia 2016 roku w Galerii Sztuki Muzeum Okręgowego w Lesznie miało miejsce podsumowanie XV edycji międzyszkolnego konkursu regionalnego: „Cudze chwalicie, swego nie znacie”. Mottem przewodnim tegorocznego konkursu były słowa Wergiliusza „Praca wytrwała zwycięża wszystko”.

Laureatami  konkursu zostali uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych w Rawiczu  Weronika Ratajczak uczennica klasy II kształcąca się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Mieszko Świergocki uczeń klasy I kształcący się w zawodzie technik mechanik, którzy w kategorii praca multimedialna zajęli II i III miejsce.

Więcej…
Wednesday the 30th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©