Bufet śniadaniowy

Uczniowie klasy III bTZ w ramach przedmiotu zawodowego specjalizacja- organizacja usług gastronomicznych przygotowali bufet śniadaniowy. Ćwiczenie praktyczne zostało poprzedzone lekcją teoretyczną, w czasie której nauczyciel omówił zasady tworzenia bufetu śniadaniowego. Uczniowie rysowali w zeszytach schemat ustawienia zastawy stołowej, asortymentu potraw śniadaniowych serwowanych na zimno i na gorąco. Następnie w oparciu o poznany materiał teoretyczny uczniowie wykonali bufet śniadaniowy w praktyce.

Klasa podzieliła się na dwie grupy. Jedna była odpowiedzialna za ustawienie stołów, aranżację, przygotowanie dekoracji, ustawienie potraw zgodnie z przyjętymi zasadami. Druga grupa przygotowała w pracowni gastronomicznej potrawy gorące i zimne oraz napoje. Po wykonaniu zadania i zaprezentowaniu efektów, młodzież mogła posmakować wykonane przez siebie potrawy. Zajęcia w pracowni obsługi konsumenta pozwoliły uczniom zastosować wiedzę teoretyczną w praktyce.

 

Statystyki

4919322
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
231
344
1344
15588
25030
4919322

Twoje IP: 3.238.228.191
Data i godzina: 2024-03-29 00:42:31

Odwiedza nas 227 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Kangur Matematyczny 2016

W dniu 17 marca 2016 roku odbył się Międzynarodowy Konkurs Matematyczny "Kangur Matematyczny 2016" zorganizowany przez Wydział Matematyki i Informatyki Uniwesytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu i Towarzystwo Uowszechniania Wiedzy i Nauk Matematycznych Association Kangourou sans Frontieres. W konkursowych zmaganiach brali udział uczniowie z całego świata w kategoriach: MALUCH, BENIAMIN, KADET, JUNIOR, STUDENT.

Więcej…
Friday the 29th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©