Wytwarzanie słodyczy z karmelu

13 marca uczniowie klas IV A i IV B Technikum w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego byli na wycieczce zawodoznawczej w Poznaniu na warsztatach ręcznego wytwarzania słodyczy z karmelu. Uczniowie zostali zapoznani z etapami produkcji karmelu oraz dodatkami jakie można wykorzystać aby wzbogacić smak wytwarzanych słodyczy.

Po krótkim pokazie uczestnicy warsztatów własnoręcznie mogli wykonać lizaka.

Statystyki

6200369
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
2483
3926
14203
46324
77189
6200369

Twoje IP: 216.73.216.218
Data i godzina: 2025-12-18 13:44:28

Odwiedza nas 85 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Zajęcia praktyczne w ZPB Kaczmarek

16 i 23 listopada odbyły się pierwsze zajęcia praktyczne w zakładzie u nowego partnera naszej szkoły – firmy ZPB Kaczmarek. Przez dwa dni pierwsza grupa uczniów II klasy kształcących się w zawodzie technik budownictwa uczyła się technologii produkcji betonowych materiałów prefabrykowanych. Zajęcia rozpoczęły się od szkolenia bhp przeprowadzonego przez zakładowego inspektora bhp ZPB Kaczmarek.

Więcej…
Thursday the 18th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©