Wytwarzanie słodyczy z karmelu

13 marca uczniowie klas IV A i IV B Technikum w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego byli na wycieczce zawodoznawczej w Poznaniu na warsztatach ręcznego wytwarzania słodyczy z karmelu. Uczniowie zostali zapoznani z etapami produkcji karmelu oraz dodatkami jakie można wykorzystać aby wzbogacić smak wytwarzanych słodyczy.

Po krótkim pokazie uczestnicy warsztatów własnoręcznie mogli wykonać lizaka.

Statystyki

6058467
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W ubiegłym miesiącu
Wszystkie wizyty od 22.06.2012
813
1598
12173
34517
57081
6058467

Twoje IP: 216.73.216.209
Data i godzina: 2025-10-26 14:28:14

Odwiedza nas 15 gości oraz 0 użytkowników.

Migawki z życia ZSZ 2015/2016

Powiatowe obchody Dnia Edukacji Narodowej w ZSZ w Rawiczu

„Jesteśmy, bo jesteście”.

W tym roku szkolnym Powiatowe obchody Dnia Edukacji Narodowej odbyły się w murach rawickiego Zespołu Szkół Zawodowych. Wśród zaproszonych gości znaleźli się między innymi: Starosta Rawicki Adam Sperzyński, jego zastępca Jacek Gwizdek, Naczelnik Wydziału Oświaty, Promocji i Rozwoju Maria Wojtkowiak, członkowie Zarządu Powiatu Rawickiego – Zdzisław Maćkowiak i Józef Niemczynowski. W uroczystości uczestniczyli także dyrektorzy szkół rawickich, nauczyciele, pracownicy oświaty i uczniowie.

Więcej…
Sunday the 26th. Affiliate Marketing. ZSZRawicz
Copyright 2012

©