Uczniowie IVTZ w Hotelu Park Plaza we Wrocławiu
10 listopada 2014 r. uczniowie technikum, kształcący się w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego wraz z nauczycielkami przedmiotów zawodowych Renatą Uźniak i Mirosławą Paprocką mieli możliwość bliżej poznać organizację pracy w czterogwiazdkowym Hotelu Park Plaza we Wrocławiu. Po obiekcie oprowadzał nas zastępca dyrektora hotelu do spraw gastronomii pan Dariusz Serwatka, który bardzo szczegółowo przedstawił lokalizację hotelu, przeznaczenie, rodzaje oferowanych usług podstawowych i dodatkowych.
Uczniowie zostali zapoznani ze strukturą organizacyjną hotelu oraz z zadaniami każdej komórki organizacyjnrj. Młodzież dowiedziała się w jaki sposób kalkulowane są ceny potraw w restauracji hotelowej, jakie jest menu bufetu śniadaniowego, gdzie organizowane są bankiety i w jaki sposób wykorzystuje się sale konferencyjne, lobby hotelowe i inne pomieszczenia. Na koniec pobytu w hotelu obejrzeliśmy pokoje typu standard, superior, studio i apartament oraz hotelowe SPA.
Korzystając z pięknej jesiennej pogody zwiedziliśmy Ostrów Tumski, okolice Uniwersytetu Wrocławskiego oraz Rynek.